Valikko

Heleyttä happohoidolla ilman hermomyrkkyjä

Kirjoittanut: Mirkka Torikka - Golden Day Spa:n asiakas

 

Neljänkympin lähestyessä huomaa, että iho ei ole enää elastinen entisensä. Stressi näkyy läikkinä ja hormoninäppylät jättävät arpia, vaikka kuinka kollageenia vetäisi kurkusta alas. Juonteiden lisäksi ihoon on alkanut ilmaantua myös omituisia pigmenttimuutoksia. Espanjan lokakuisen loman jälkeen huomasin ettei rusketus enää tarttunut tasaisesti, vaan kasvot näyttivät kirjavilta.

Kannatan luonnollista vanhenemista, enkä suostu lamauttamaan ryppyjä hermomyrkyillä. Ajatus Botoxista kertoo sellaisesta epätoivosta, jota en suostu tunnustamaan. Mikroneulaushoidotkin tuntuvat jotenkin liian radikaaleilta ja ennen kaikkea pelottavilta. Jotakin peruskasvohoitoa vahvempaa käsittelyä ikääntymisen merkit ja epätasainen iho kuitenkin kaipaavat.

Vastaus on täysin luonnonmukainen kemiallinen kuorinta, joka uudistaa ja voimaannuttaa ihoa ekologisesti. Hoito on psyykkisesti pehmeä, mutta fyysisesti voimakas. Kemiallinen kuorinta kuorii entsymaattisesti luonnonmukaisten happojen vaikutuksesta. Phytsin hoidossa käytetään 30% sokeriruo`osta uutettua glykolihappoa. Tämä glykolihappo on pienin molekyylirakenteeltaan ja siksi erityisen tehokas. Se tehostaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa ja parantaa ihon joustavuutta. Siinä missä lihaksia rikotaan treenatessa ja ”haavojen” päälle muodostunut ”arpikudos” kasvattaa lihasta, saa glykolihappo aikaan häiriön solutoiminnassa, jolloin ihon uusiutuminen kiihtyy tehokkaasti.

Neljän hoitokerran tehokuorinta-hoitosarja uudistaa ihoa tehden siitä huomattavasti heleämmän ja tasaisemman, mutta ei varsinaisesti hemmottele. Hapot saavat ihon kihelmöimään ja kuumottamaan eikä perinteiseen kasvohoitoon kuuluva rentouttava hierontakaan ole mahdollista. Tuntuu, että nyt todella tehdään jotain, eikä vain tupsutella. (Tosin keskellä hektistä päivää pelkkä makuuasentoon pääseminen on jo rentouttavaa!) Viuhkalla tuulettaminen helpottaa hetkellistä ihon kuumotusta, joka itsellä oli pahinta ekalla ja viimeisellä hoitokerralla. Mutta kun muutaman minuutin viuhkailee menemään, niin kipu muuttuu lähes nautinnoksi, eikä turvasanoja tarvita.

Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen iho on heleämpi. Glykolihappo tehostaa hyaluronihapon muodostumista ja lisää ihon kosteuspitoisuutta. Voimakasta hilseilyä tai ärsytystä ei esiinny, kuten monissa muissa vastaavan teholuokan hoidoissa naama punoittaa kuin sauna-Timolla. Kaikkien hoitokertojen jälkeen muutos on merkittävä ja yllättävänkin kestävä. Iho on kirkastunut selvästi ja ihon pinta ja juonteet tasoittuneet. Muutoksen huomasin erityisen hyvin suihkurusketuksen yhteydessä, jossa pigmenttiläiskät eivät erottuneet kasvoilla kuten ennen. Hoito todellakin oli tasannut ihoa ja luonut näin rusketukselle tasaisemman pohjan. Viimeisen hoitokerran jälkeen iho on säilynyt nyt parisen kuukautta näpyttömänä ja tasaisempana. Pidempään hoitoon sitoutuminen luo myös psyykkisen hyvän olon tunteen siitä, että ihoon on panostettu satunnaista kasvohoitoa kestävämmin.

Hoitosarja aloitetaan kahta viikkoa ennen ensimmäistä hoitokertaa kotihoitotuotteilla, joiden tarkoitus on laskea ihon ph:ta rauhallisesti. Näin iho on vastaanottavaisempi ja hoidosta saadaan maksimaalinen teho irti. Tuotteiden käyttöä jatketaan kaikkien neljän hoitokerran ajan. Haastavinta tässä on muistaa olla käyttämättä omia tuotteita vahingossa. Ne kannattaakin piilottaa näkyvistä kokonaan. Meikata saa muuten normaalisti, paitsi hoitopäivinä ihon kannattaa antaa hengittää.

Hoitosarjaan kuuluu aina ennen aloitusta konsultaatio, jossa varmistetaan hoidon sopivuus ja opastetaan kotihoitotuotteiden käyttöön. Suosittelen satsaamaan!

Kirjoittaja Mirkka Torikka on nelikymppinen kahden lapsen äiti, joka sortuu välillä markettikosmetiikkaan ja satsaa luksukseen satunnaisesti. Mahdollista huonoa omaatuntoa hetkellisestä hedonismista helpottaa ekologiset vaihtoehdot ja ajatus, että omaan hyvinvointiin panostaminen ei ole kaduttanut koskaan.

 

 

 

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide